Story Party Macedonia

We think the best way to meet someone is laughing, talking and sharing an experience. Story Party is an event where people can connect and hear courageous storytellers talk about a time they got played, made, or just tangled up in that love stuff. When you arrive, check in hang at the bar chatting with a cutie or three. The show runs approximately one hour followed by a chance to (re)connect with someone who catches your eye. Story Party is an award winning San Francisco production with drinks,...
Повеќе

The Magnificent Dj Jazzy Jeff во Скопје

По повод 14 години постоење, SureShotz Entertainment, во соработка со Младински Културен Центар со гордост Ви го најавуваат еден од најквалитетните hip-hop dj-и и продуценти на сите времиња, Jazzy Jeff. Настанот ќе се одржи на 22ри Октомври/понеделник (23ти е неработен ден) во dancing салата на МКЦ со почеток во 21:00 часот, (врати отворени во 20:30ч). Jazzy Jeff е еден од оние dj-и чие име прво Ви паѓа на памет кога помислувате на hip-hop и забава во исто време. Оваа легенда на hip-hop култура...
Повеќе

Bryan Ferry во Скопје // 09.09.2018

BRYAN FERRY ВО МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА- 9 СЕПТЕМВРИ 2018! Драги пријатели, Со задоволство ве информираме дека човекот наречен King of the cool- BRYAN FERRY доаѓа во Скопје да испорача уште една незаборавна вечер со неговиот харизматично шармантен настап, исполнет со сите негови хитови и хитовите на Roxy Music (Avalon, Slave To Love, Don't Stop The Dance, Jealous guy..), како и песните од последниот негов албум "Avonmore", придружуван од 12 неверојатни музичари на сцена. Се разбира дека доаѓањет...
Повеќе

Од збирката на плакат од колекцијата на НГМ

Оваа збирка на плакати, за прв пат ке биде изложена и ќе биде вклучена во рамките одбележувањето на Јубилејот 70 години НГМ. Ќе бидат изложени плакати од првите изложби кои што биле организирани. Како на пример да ги наведеме, плакати од петтата деценија на 20 век од самостојните изложби на Петар Хаџи Бошков, како и од основоположничката генерација и од основачите на ова Институција, великаните Лазар Личеноски, Никола Мартиноски, Димитар Пандилов, Томо Владимирски... Ќе бидат презентирани плакат...
Повеќе