Вчитување Настани
Пронајди Настани

Навигација за Прегледи на Настанот

Претстојни Настани

Настани Листа за Навигација

јануари 2018

St. Johnday Singsalot

јануари 26 @ 22:00 - јуни 9 @ 01:00
Old School Cafe, St.31N.17
Skopje, Macedonia

Вокална магија, шарм, пријателска насмевка, семејна атмосфера… Овие неколку параметри ретко можеш да ги најдеш на едно место во исто време а ние го имаме тоа секој петок. Токму затоа ни е свет ден. Школото го знаете а професорот уште подобро. Се гледаме. 078/71-33-28 Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »
февруари 2018

Јога за деца – #Yogazadeca

февруари 6 @ 18:00 - јуни 28 @ 19:00
Art of Living Bio Shop, Ayurveda, Yoga & Meditation Centar, bul. Kliment Ohridki 48
Skopje, Macedonia

Јога за деца и креативни работилнициОд 1 февруари вклучете го вашето дете во часовите по јога и креативните работилници. Часовите изобилуват со игри, забава и дружење, а бенефитите се големи и на психичко и на физичко ниво. Истите се одржуваат и на англиски и на македонски јазик, па вашето дете ќе може да научи или да го подобри познавањето на англискиот јазик. Активностите вклучуваат: — Вежби за подобрување на држењето на телото и зајакнување на мускулите и лигаментите, како превенција…

Дознај повеќе »
март 2018

Бесплатни јога часови за деца со аутизам

март 24 @ 18:00 - јули 28 @ 19:00
Art of Living Bio Shop, Ayurveda, Yoga & Meditation Centar, bul. Kliment Ohridki 48
Skopje, Macedonia

Јога е систем на физички вежби, употреба на техники за дишење и користење на визуелизација кои придонесуваат за подобрувањето на физичкото и менталното здравје на децата со аутизам и придонесуваат кон подобрување на целокупното живеење на целото семејство.Воедно јогата ги развива моторните вештини, ја подобрува довербата и социјалните вештини.Јогата обезбедува сензорна интеграција, обезбедува техники за справување со предизвикувачко однесување за децата и за родителите, ја зајакнува самосвесноста а воедно и го развива емоционалниот мозок. Јогата е уредна и доследена а…

Дознај повеќе »

Воведен курс по астрономија

март 27 @ 20:00 - мај 7 @ 21:30
Факултет за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ, ul. Rugjer Boshkovikj 18
Skopje, Macedonia

Со почеток од 27-ми март 2018 година, Скопско Астрономско Друштво го организира редовниот Воведен курс по астрономија 21-ви пат по ред, но оваа година со посебен повод – 20 години постоење и успешна работа на Друштвото! Придружете ни се, затоа што учењето го правиме забавно, а овие предавања се одлична можност да се запознаете и со нашата работа и доколку сакате да ни се придружите како членови. Целта на курсот е посетителите да се запознаат со основните принципи и факти…

Дознај повеќе »

Работилница „Дигитална фотографија“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС „Никола Карев“-Скопје, ul. Nikola Rusinski br.2
Skopje, Macedonia

Во просториите на средното училиште СУГС ,,Никола Карев“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Дигитална фотографија“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со историјата на фотографијата како и да ги воведе во основите на дигиталната фотографија. Ментор на работилницата е Игор Тодоровски. Заинтересирани: 1 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Стоп Анимација“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“, Skopje, Macedonia

Во просториите на средното училиште СУГС ,, Јосип Броз Тито“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Стоп Анимација“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со стоп анимација која е посебна технологија за изработка на анимирани видеа со помош на рачно изработени модели, куклен театар или манипулиран филм. Ментор на работилницата е Македонка Тошевска. Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Креативно драмско пишување“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
DSU Gimnazija “Orce Nikolov”, Булевар „Илинден“ 101
Skopje, Macedonia

Во просториите на срeдното училиште СУГС ,,Орце Николов“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Креативно драмско пишување“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со основите на драмското пишување и бележењето на зачетоците на една театарска изведба. Ментор на работилницата е Милош Андоновски. Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Развивање на веб страни“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин”, Трета Македонска Ударна Бригада, бр. 9
Skopje, Macedonia

Во просториите на средното училиште СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски Корчагин“ – Скопје се одржува работилница за ,,Развивање на веб страници и веб апликации преку Java Script“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, на оваа работилница учениците ќе научат практично да ги користат алатките за развој на софтверски апликации, ќе реализираат софтверски проекти и ќе креираат функционални веб апликации. Ментор на работилницата е Адмир Хусеини. Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »
април 2018

73 години МНТ/Изложба – „Моќта на актерот“

април 3 @ 12:00 - април 30 @ 20:00
Македонски народен театар, 11 Март бр.3
Skopje, Macedonia

Почитувани, Ве информираме дека по повод 73 годишнината од постоењето на Македонски народен театар – Скопје, на 03 април во 12 часот, во фоајето на театарот, ќе биде отворена изложбата „Моќта на актерот“. Изложбата е посветена на актерите кои ги имало во разни претстави, на оние актери на кои најбројни им се т.н. епизодни ликови, без кои не може речиси ниту една претстава. На оние кои многу посветено и дисциплинирано го направиле секој лик свој, му ја дале својата душа.…

Дознај повеќе »

Јога вежби за физичко и ментално здравје

април 3 @ 19:00 - април 26 @ 20:30
Healthy YOGA, Иван Козаров бр.64, Рампа- Кисела Вода
Skopje, Macedonia

Редовни термини: вторник и четврток од 19,00 до 20.30 часот. Локацијата ул. Иван Козаров бр 64 , на Чешма, Кисела Вода, (веднаш кај споменикот на коњот) Здравјето е наше најголемо богатство и во сочувување на нашето здравје, јога вежбите и техниките за дишење имаат непроценлива вредност. Со помош на јога вежбите ние ја истегаме, зајакнуваме и обликуваме мускулната и скелетна градба a на тој начин го корегираме држењето (ставот) на телото, го подобруваме здравјето и потикнуваме да се активираат сите…

Дознај повеќе »
+ Export Events