Вчитување Настани
Пронајди Настани

Навигација за Прегледи на Настанот

Претстојни Настани › спорт

Настани Листа за Навигација

октомври 2017

Јога вежби за физичко и ментално здравје

октомври 12 @ 19:30 - октомври 24 @ 21:00
Healthy YOGA, Иван Козаров бр.64, Рампа- Кисела Вода
Skopje, Macedonia

Љубители, почетници и напредни практиканти на ЈОГА ВЕЖБИ Повелете на новата сезона и часови “Јога вежби за ваше физичко и ментално здравје” и отворете си можност да се почуствувате смирено, релаксирано и здраво на ментален, емотивен и физички план и тоа со редовно јога вежбање во нашите термини. Редовни термини: ВТОРНИК и ЧЕТВРТОК (19.30 – 21.00 час) во “KaDance” студио (НОВА МОДЕРНА ЛОКАЦИЈА која се наоѓа на ЧЕШМА – Кисела Вода, веднаш спроти споменикот на коњот, ул Иван Козаров, бр…

Дознај повеќе »

Сертифициран курс по Реики, Ниво 2

октомври 28 @ 10:00 - октомври 29 @ 17:00
Ars Lucida – Coaching & Training, Jordan Mijalkov br.2/2
Skopje, Macedonia

Реики е прецизен древен тибетски систем за исцелување, ускладување и урамнотежување на енергијата, кој се користи за намалување на стресот, за релаксација и за здравје. Тој е нежен, едноставен, природен и безбеден метод на духовно исцелување и самоусовршување кој може секој да го користи. Реики бил повторно откриен при крајот на XIX век од страна на јапонскиот доктор Микао Усуи (Mikao Usui), а подоцна проширен низ светот од страна на Хавајо Таката (Hawayo Takata). Во Реики ниво 1 сè се…

Дознај повеќе »

Во лов на лисци

октомври 29 @ 06:20 - 21:30
Општина Велес, Панко Брашнаров 1
Veles, Macedonia

Идеме во лов на уште еден Лисец оваа есен. Првиот беше на Осоговска планина следниот е на планината Голешница која е дел од масивот Мокра планина. Приклучете се во лов на лисци 😉 Лисец е еден ретко качуван врв, но исклучително моќен, тешко достапен и најдоминантен врв во непосредната околина на Велес и Скопје и е со висина од 1935метри. Врвот е несекојдневен – со големина на фудбалско игралиште и со невообичаени карпести форматури кои се остатоци од пагански храмови,…

Дознај повеќе »

Есенско искачување на Велешки Лисец,Голешница 1935 мнв!

октомври 29 @ 07:30 - 17:30
Македонија, United States

ЕГ Грин Пауер и пријателите на 29 октомври(недела) 2017 година организира eднодневно есенско искачување на највисокиот врв на планината Голешница, Лисец, 1935 мнв. Голешница е дел од источниот масив на Мокра Планина (Велешки округ) и се наоѓа помеѓу реките Тополка и Кадина Река. Лисец е еден ретко качуван врв, но исклучително моќен, тешко достапен и најдоминантен врв во непосредната околина на Велес и Скопје. Се наоѓа во групата на 12 непознати и помалку посетени, но предизвикувачки врвови, кои не се…

Дознај повеќе »
ноември 2017

Смеа јога – искуство што го менува животот

ноември 3 @ 18:00 - 20:00
Body Leaders, Sava Kovacevic 47 g, lokal 5
Skopje, Macedonia

Дозволете си вечер исполнета со смеа!Дојдете и научете нешто повеќе за „искуството што го менува животот!“ Laughter Yoga – हास्य योग / Hasya yoga – енергија за емотивниот дел на човековиот мозок. Смеа јога е техника за продолжување на траењето на смеењето преку безусловно смеење – без користење на хумор, шеги или комедија. Неворојатна техника која делува инстантно и ја развива целата личност. Носи позитивност, ги хармонизира емоциите, го оживува нашиот дух, ни го избиструва умот, го регенерира нашето тело,…

Дознај повеќе »

Чеплес – Солунска Глава

ноември 4 @ 07:20 - ноември 5 @ 21:00
Македонија, United States

Екипата на I love hiking – group Macedonia овој 5-ти ноември се приклучува кон програмата и акцијата на планинарски спорски клуб Чеплес.Како што и знаете од местата кoи беа одвоени за нас повеќе НЕМА СЛОБОДНИ МЕСТА, а и многу луѓе чекаат за да се ослободи место. Сите оние што нема да ги подмирите трошоците за превоз и спиење до 30.10.2017 г. (понеделник) , по автоматизам го губите местото и на ваше место доаѓа оној кој е следен на листата за…

Дознај повеќе »

IV-то 9 Ноемвриско искачување на Солунска Глава!

ноември 4 @ 09:00 - ноември 5 @ 18:00
Планинарскиот дом Папрадиште/Mountain House Papradiste, Trajko Panov no. 22
Veles, Macedonia

По повод ослободувањето на Велес од фашизмот, на 5 ноември(недела) ПД Чеплес организира традиционално четврто по ред искачување на Солунска Глава. ПД Папрадиште и ЕГ Грин Пауер со задоволство се приклучуваат кон овој настан и ги повикуваат сите вљубеници во планината да се придружат на нашите пријтели и колеги. Нашата екипа планира искачување на Солунска Глава по кружната патека Папрадиште-Куртовица- Плавник-Горна Бабина Дупка- Солунска Глава(2540) каде што би се соединиле со главната група која ќе тргне од планинарскиот дом Чеплес…

Дознај повеќе »

Реики курс – ниво 1

ноември 4 @ 10:00 - ноември 5 @ 18:00
Ars Lucida – Coaching & Training, Jordan Mijalkov br.2/2
Skopje, Macedonia

Реики е прецизен древен тибетски систем за исцелување, ускладување и урамнотежување на енергијата, кој се користи за намалување на стресот, за релаксација и за здравје. Тој е нежен, едноставен, природен и безбеден метод на духовно исцелување и самоусовршување кој може секој да го користи. Реики бил повторно откриен при крајот на XIX век од страна на Микао Усуи (Mikao Usui), а подоцна проширен низ светот од страна на Хавајо Таката (Hawayo Takata). Зборот реики е составен од два јапонски збора…

Дознај повеќе »

Обука за Смеа јога лидери

ноември 4 @ 10:00 - ноември 5 @ 16:00
Body Leaders, Sava Kovacevic 47 g, lokal 5
Skopje, Macedonia

Сакате ли да станете професионалец на моментално најбараната професија во светот и да се придружете на професионалниот тим на смеа јога лидери во Македонија и регионот?Сакате ли да бидете силата на среќата и добрите вибрации? Сакате ли да бидете амбасадор на културата на добро здравје и расположение? Ве чекаме на професионална обука исполнета со смеа на која што ќе научите се што е потребно за да станете успешен лидер на светски познатата програма Смеа јога. Покрај тоа, за само два…

Дознај повеќе »

IV-то 9 Ноемвриско искачување на Солунска Глава!

ноември 4 @ 18:00 - ноември 5 @ 18:00
Македонија, United States

По повод ослободувањето на Велес од фашизмот, на 5 ноември(недела) ПД Чеплес организира традиционално четврто по ред искачување на Солунска Глава. ЕГ Грин Пауер со задоволство се приклучуваат кон овој настан и ги повикуваат сите вљубеници во планината да се придружат на нашите пријатели и колеги. Нашата екипа планира искачување на Солунска Глава од Орешки Манастир Св. Ѓорѓи(1100 мнв), се излегува на кружната патека Куртовица- Плавник-Горна Бабина Дупка- Солунска Глава(2540) каде што би се соединиле со главната група која ќе…

Дознај повеќе »
+ Export Events