Вчитување Настани
Пронајди Настани

Навигација за Прегледи на Настанот

Претстојни Настани › култура

Настани Листа за Навигација

август 2017

УПИСИ НА ДАСТА 4-8 години 2017/2018

август 11 @ 14:00 - август 24 @ 17:00
ДАСТА Академија, Чеде Филиповски 18
Skopje, Macedonia

ФИЛМ, ТИМ БИЛДИНГ, ПОЕЗИЈА, ГОВОРНИШТВО, ЛИКОВНИ УМЕТНОСТИ, ТЕАТАР! КОМБИНИРАНА ПРОГРАМА ЗА СЕВКУПЕН ДЕТСКИ РАЗВОЈ.Јавете се на 072 220385 и резервирајте си место. Максимум три саати дневно, во текот на целата недела. Зошто комбинирана програма? Оваа програма пред се создава љубов и интерес кон уметноста и културата, како и помага во јакнењето на креативните капацитети на детето. Програмата влијае во формирањето на личноста на детето, и придонесува во севкупниот интелектуален развој. Секој родител има можност да ја направи најдобрата комбинација за…

Дознај повеќе »

Изложба на Здравка Крстиновска “енкаустика”

август 19 @ 20:00
N.U. Centar za kultura “Braka Miladinovci” – Struga, 15-ti korpus
Struga, Macedonia

Во Центарот за култура “Браќа Миладиновци” – Струга, во сабота , 19-ти август со почеток во 20 часот ќе биде отворена првата изложба на Здравка Крстиновска. Делата се изработени во Енкаустика- техника на сликање чии корени потекнуваат од минатото која што во поново време добива нова димензија. Она што оваа техника ја издвојува од останатите е мешањето на чист восок и пигмент и нанесување на подлога со помош на топлина. Сликањето со оваа техника дава посебен вид на слобода во…

Дознај повеќе »
септември 2017

Мимоза Велиу | Mimoza Veliu – Изложба / Ekspozitë

септември 5 @ 20:00 - 22:00
Çifte Amam National Galery Skopje, Beogradksa
Skopje, Macedonia

Мимоза (1979) е фотограф и куратор родена во Македонија. Живее и работи во Берлин. Преку студиото и нејзината галерија JAMMIN таа поврзува заеднички концепт на комерцијални и уметнички фотографии. Покрај Берлин Мимоза има изложувано и во Виена, Њујорк, Минхен, Тирана, Приштина итн. Во 2008 година е добитник на првата награда за уметничка фотографија од Националната галерија на Косово. Mimoza (1979) është fotografe dhe kuratore shqiptare nga Maqedonia. Ajo jeton dhe punon në Berlin. Në studion dhe galerine e saj JAMMIN…

Дознај повеќе »
октомври 2017

Академија за Моден Дизајн

октомври 16 @ 17:00 - 20:00
Seavus Education and Development Center, 11 Oktomvri 33A
Skopje, Macedonia

НОВА ПРОГРАМА!АКАДЕМИЈА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН ____________________________________________________ ВЕШТИНИ: • Развивање на креативната и техничка способност, како и стимулирање на интелектуалните, визуелни и естетски индивидуални вредности; • Методолошки пристап кон создавање на модна колекција, следејќи ја индивидуалната естетска интуиција, според утврдени технички и културолошки параметри, преку дефинирање на дизајн предизвик, истражување, модна илустрација, технички цртеж, моделирање на прототип, кроење и шиење до конечно дизајн решение (колекција). ПРОГРАМА: 1. ФИЛОЗОФИЈА 2. ВОВЕД ВО МОДНА КОЛЕКЦИЈА 3. МОДНА ИЛУСТРАЦИЈA I 4. КОНСТРУКЦИЈА НА ОБЛЕКА…

Дознај повеќе »

Академија за Визуелни Уметности

октомври 16 @ 17:30 - 20:00
Seavus Education and Development Center, 11 Oktomvri 33A
Skopje, Macedonia

НОВА ПРОГРАМА!АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ ВЕШТИНИ: • Развивање на креативната и техничка способност, како и стимулирање на интелектуалните, визуелни и естетски индивидуални вредности; • Оспособување за мултимедијална практична употреба на визуелните уметности (фотографија, филм, дизајн) кон комерцијални (маркетинг, адвертајзинг) или уметнички дејности. ПРОГРАМА: 1. ФИЛОЗОФИЈА 2. ЦРТАЧКИ ТЕХНИКИ 3. ИСТОРИЈА НА УМЕТНОСТ 4. ФОТОГРАФИЈА 5. ПОСТПРОДУКЦИЈА НА ФОТОГРАФИЈА (АDOBE Photoshop CC) 6. ГРАФИЧКА ИЛУСТРАЦИЈА (АDOBE Illustrator CC) 7. ВИЗУЕЛНИ КОМУНИКАЦИИ И МЕДИУМИ (Ликовни елементи и принципи) 8. АНАЛИЗА И ПРОЦЕС…

Дознај повеќе »

Јубилејна изложба на Петар Мазев

октомври 18 @ 19:30 - 21:00
Daut- Pasin amam, Skopje, Macedonia

Во октомври 2017 година, во Националната галерија на Македонија ќе ја отвори јубилејната изложба на еден од најзначајните творци на македонската модерна уметност, Петар Мазев.#petarmazev #mazev #ngm #art #painter #gallery #мазев #нгм https://mk.wikipedia.org/wiki/Петар_Мазев Заинтересирани: 628 лица

Дознај повеќе »

Јубилејна изложба на Петар Мазев

октомври 19 @ 19:30 - 21:00
Daut- Pasin amam, Skopje, Macedonia

Во октомври 2017 година, во Националната галерија на Македонија ќе ја отвори јубилејната изложба на еден од најзначајните творци на македонската модерна уметност, Петар Мазев.#petarmazev #mazev #ngm #art #painter #gallery #мазев #нгм https://mk.wikipedia.org/wiki/Петар_Мазев Заинтересирани: 416 лица

Дознај повеќе »
+ Export Events