Вчитување Настани
Пронајди Настани

Навигација за Прегледи на Настанот

Претстојни Настани › кино

Настани Листа за Навигација

октомври 2017

Култренинг 2017/ Kultrening 2017

октомври 16 @ 17:30 - октомври 30 @ 19:00
KINO Kultura, Luj Paster 3
Skopje, Macedonia

Започнавме и продолжуваме—-Култренинг! Редовни отворени часови за техники на современ танц и истражување на движење: Култренинг! Импровизација, соматски пракси, балет, јога, современ танц, рилис тeхники… Секој понеделник, во 17.30 часот во Кино Култура! Часовите ќе се водат од локални и меѓународни танцови уметници со професионално искуство и едукација во областа на современиот танц, и се отворени за сите заинтересирани за поинаков пристап кон телото, движењето и современиот танц. >> Распоред за ОКТОМВРИ. 16.10. Валентино Апостоловски 23.10. неработен ден 30.10. Елена…

Дознај повеќе »

Ревија на современ венецуелски филм.

октомври 24 @ 20:00 - октомври 28 @ 22:00
Кинотека на Македонија (Cinematheque of Macedonia), Nikola Rusinski 1
Skopje, Macedonia

За прв пат современа венецуелска кинематографија во Македонијаво организација на КИНЕНОВА Скопје и Амбасадата на Боливарска Република Венецуела во Софија. ПЕРИОД: 24 – 28 ОКТОМВРИ ЛОКАЦИЈА: Кинотека на Македонија Ревијата на современ венецуелски филм се отвора со победникот на КИНЕНОВА СКОПЈЕ 2017, филмот „Фамилија“на Густаво Рондон Кордова. Отворање 24 ми октомври во 20:00 ч. Заинтересирани: 29 лица

Дознај повеќе »

Претпремиера THOR: Ragnarok | Cineplexx

октомври 25 @ 19:00 - 22:00
Cineplexx MK, Ljubljanska 4
Skopje, Macedonia

По големиот успех кој филмот „Тор: Мрачниот свет“ го оствари во 2013 година, ни пристигнува третото продолжение кое се вика „Тор: Рагнарок“, во режија на новозеланѓанецот Таика Ваити, кој претпремиерно ќе се прикаже во киното Cineplexx во среда, 25. октомври во 20:00 часот. Интересно е што ова е седумнаесетото продолжение на серијата на филмови од Марвеловиот филмски универзум. За продукцијата е задолжен Кевин Фајги. Сценарист е Ерик Пирсон. Музиката ја компонираше Марк Мадерсбауг. Четири години по настаните од „Тор: Темниот…

Дознај повеќе »

Претпремиера на ТОР: Рагнарок 3D

октомври 25 @ 20:00 - 23:00
3D Кино Битола, ул. Маршал Тито бр. 60
Bitol, Macedonia

Од студиото Марвел конечно ни пристигнува третото продолжение од филмовите за суперхеројот Тор. На 25.10.2017 можете да го погледнете претпремиерно во нашето кино. Останати проекции: 26.10.2017. 20:00 (3D) 27.10.2017. 20:00 (3D) 28.10.2017. 20:00 (3D) 29.10.2017. 20:00 (3D) 30.10.2017. 20:00 (2D) 31.10.2017. 20:00 (2D) 01.11.2017. 20:00 (2D) Заинтересирани: 88 лица

Дознај повеќе »
ноември 2017

Премиера на Човекот-делфин

ноември 2 @ 20:00 - ноември 4 @ 23:00
Македонија, United States

„А сега замисли си дека си делфин и дека живееш слободно според своите потреби. Во секој од нас спие по еден делфин“, вели човекот кој ги помести границите на човечкото тело и ум, но не заради рекордите, ами заради слободата што се раѓа во длабокото, каде што синото повеќе не е сино, каде што небото и чувствата стануваат сеќавања, каде што тишината е потполна, а времето не постои. Ова е воодушевувачката приказна за легендарниот Жак Мајол, кој во 1976 година…

Дознај повеќе »
декември 2017

Photo competition #MyBlueEurope

декември 31 @ 10:00 - 12:00
Македонија, United States

#MyBlueEurope Заинтересирани: 51 лица

Дознај повеќе »

Photo competition #MyBlueEurope

декември 31 @ 10:00
Македонија, United States

#MyBlueEurope Заинтересирани: 71 лица

Дознај повеќе »
+ Export Events