Вчитување Настани
Пронајди Настани

Навигација за Прегледи на Настанот

Настани for 20/05/2018

Ден Навигација

Активен

St. Johnday Singsalot

јануари 26 @ 22:00 - јуни 9 @ 01:00
Old School Cafe, St.31N.17
Skopje, Macedonia

Вокална магија, шарм, пријателска насмевка, семејна атмосфера... Овие неколку параметри ретко можеш да ги најдеш на едно место во исто време а ние го имаме тоа секој петок. Токму затоа ни е свет ден. Школото го знаете а професорот уште подобро. Се гледаме. 078/71-33-28 Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

Јога за деца – #Yogazadeca

февруари 6 @ 18:00 - јуни 28 @ 19:00
Art of Living Bio Shop, Ayurveda, Yoga & Meditation Centar, bul. Kliment Ohridki 48
Skopje, Macedonia

Јога за деца и креативни работилнициОд 1 февруари вклучете го вашето дете во часовите по јога и креативните работилници. Часовите изобилуват со игри, забава и дружење, а бенефитите се големи и на психичко и на физичко ниво. Истите се одржуваат и на англиски и на македонски јазик, па вашето дете ќе може да научи или […]

Дознај повеќе »

Бесплатни јога часови за деца со аутизам

март 24 @ 18:00 - јули 28 @ 19:00
Art of Living Bio Shop, Ayurveda, Yoga & Meditation Centar, bul. Kliment Ohridki 48
Skopje, Macedonia

Јога е систем на физички вежби, употреба на техники за дишење и користење на визуелизација кои придонесуваат за подобрувањето на физичкото и менталното здравје на децата со аутизам и придонесуваат кон подобрување на целокупното живеење на целото семејство.Воедно јогата ги развива моторните вештини, ја подобрува довербата и социјалните вештини.Јогата обезбедува сензорна интеграција, обезбедува техники за […]

Дознај повеќе »

Работилница „Дигитална фотографија“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС „Никола Карев“-Скопје, ul. Nikola Rusinski br.2
Skopje, Macedonia

Во просториите на средното училиште СУГС ,,Никола Карев“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Дигитална фотографија“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со историјата на фотографијата како и да ги воведе во основите на дигиталната фотографија. Ментор на работилницата е Игор Тодоровски. Заинтересирани: 1 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Стоп Анимација“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“, Skopje, Macedonia

Во просториите на средното училиште СУГС ,, Јосип Броз Тито“ - Скопје се одржува работилница под наслов ,,Стоп Анимација“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со стоп анимација која е посебна технологија за изработка на анимирани видеа со помош на рачно изработени модели, куклен театар или […]

Дознај повеќе »

Работилница „Креативно драмско пишување“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
DSU Gimnazija “Orce Nikolov”, Булевар „Илинден“ 101
Skopje, Macedonia

Во просториите на срeдното училиште СУГС ,,Орце Николов“ - Скопје се одржува работилница под наслов ,,Креативно драмско пишување“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со основите на драмското пишување и бележењето на зачетоците на една театарска изведба. Ментор на работилницата е Милош Андоновски. Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Развивање на веб страни“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин”, Трета Македонска Ударна Бригада, бр. 9
Skopje, Macedonia

Во просториите на средното училиште СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски Корчагин“ – Скопје се одржува работилница за ,,Развивање на веб страници и веб апликации преку Java Script“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, на оваа работилница учениците ќе научат практично да ги користат алатките за развој на софтверски апликации, ќе реализираат софтверски проекти и ќе […]

Дознај повеќе »

Tonal & Tamara • Live At Rock Bar Krug

13/04/2018 @ 21:30 - 30/03/2019 @ 00:30
Rock Bar Krug, Skopje, Macedonia

https://www.youtube.com/watch?v=nb29YpVIBII Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

International Outdoor festival Demir Kapija 2018

мај 18 @ 18:00 - мај 20 @ 20:00
Sport Club Klisura, Marshal Tito 21
Demir Kapija, Macedonia

Спортскиот клуб "Клисура" од Демир Капија во соработка со општина Демир Капија гордо ви го најавува петтото продолжение на интернационалниот фестивал за спортови во природа International OUTDOOR festival 2018Оддржувањето на сите спортско-рекреативни и други активности во склоп на фестивалот ќе се случуваат во прекрасната и раскошна природа на територијата на општина Демир Капија. Целта на […]

Дознај повеќе »
10:00

Momata Rock Trail 2018

мај 20 @ 10:00 - 16:00
Селечка Планина, Prilep, Macedonia

Четврто издание на веќе етаблираната планинска трка со среднодолжински профил, Momata Rock Trail, која на 20 мај, 2018 година ќе ги пречека своите верни и со зголемувачки интензитет во бројност пријатели и пријателки по планини, патеки и патики на падините на Селечка Планина, во близина на градот Прилеп. Momata Rock Trail е планинска трка со […]

Дознај повеќе »

Prv do vrv Vodno 2018

мај 20 @ 10:00 - 15:00
Македонија, United States

Кој ќе биде ПРВ ДО ВРВ за 2018 година во трчање, планински и друмски велосипедизам до врвот на Водно ќе дознаеме, традиционално третиот викенд во мај, на шестото издание на најпопуларниот планински настан во регионот. Пријавувањето ќе започне на 22 декември 2017. Видео 2017 https://vimeo.com/219979722 Видео 2016 https://vimeo.com/168158485 --- Who will be PRV DO VRV […]

Дознај повеќе »
+ Export Events