Вчитување Настани

« Сите Настани

  • настанот помина.

Winter Fun with Jumping Clay

јануари 9 @ 10:00 - јануари 19 @ 14:00

~ Please find English version below…
Зимски распуст исполнет со креативност, едукација и забава!

Што мислите за креативно-едукативни-работилници? Работилници каде се учи, а е забавно? Работилници каде дечињата ја користат својата креативност и ја преточуваат во рачно изработени фигури?

Дајте им можност на вашите дечиња за време на овој зимски распуст да научат нови работи од природните и општествените науки и ја разбудат својата креативност, користејќи ја оваа полимерска глина која е мека, лесна, комплетно нетоксична, со мирис на јасмин и нежна текстура како ниедна друга глина.

Пријавете ги вашите дечиња за работилниците кои ќе се случуваат од 9ти до 19ти јануари во Јавна Соба во соработка со Jumping Clay!

Програма:
Дел 1: Животински свет
09.01. // Влекачи
10.01. // Инсекти
11.01. // Птици
12.01. // Цицачи

Дел 2: Временски периоди
15.01. // Праисторија
16.01. // Антички Египет
17.01. // Среден Век
18.01. // Модерна Ера
19.01. // Иднина

Една работилница е поделена на 3 сегменти, и тоа:
1. Едукативен (анимиран) филм // 90мин
2. Дискусија + пауза за оброк // 60мин
3. Изработка на фигури од глина // 90мин

Работилницата е отворена за дечиња од 4 до 15 години.
Билет за еднодневна работилница изнесува 400 ден.
Пријавување на следниот линк: https://goo.gl/forms/XvHtwxSdVr7q1cU12

Повеќе за Jumping Clay:

http://jumpingclay.mk/
https://www.jumpingclaygroup.com/
https://www.jumpingclay.co.uk/
http://www.jumpingclayusa.com/jumpingclay-usa
_______________________________________

Fill your winter holiday time with creativity, education and fun!

Looking for a creative and educational workshop? Where you learn new things and still have fun? Workshops where the children can use up their creativity and mold their fantasies into handmade clay figurines?

Give your kids the opportunity to learn new things and have their creativity shaken up, by joining them in these Jumping Clay workshops!

Programme:
Part 1: Animal World
09.01. // Reptilians
10.01. // Insects
11.01. // Birds
12.01. // Mammals

Part 2: Time periods
15.01. // Stone Age
16.01. // Ancient Egypt
17.01. // Middle Age
18.01. // Modern Time
19.01. // The Future

One workshop is separated into 3 segments:
1. Educational (animated) movie // 90 min
2. Discussion + lunch break // 60 min
3. Molding clay figurines // 90 min

Kids workshop is designed for kids from 4 to 15 years
Workshop ticket 400 MKD
Apply by filling out this online form: https://goo.gl/forms/XvHtwxSdVr7q1cU12

More info about Jumping Clay:

http://jumpingclay.mk/
https://www.jumpingclaygroup.com/
https://www.jumpingclay.co.uk/
http://www.jumpingclayusa.com/jumpingclay-usa

Заинтересирани: 0 лица

Детали

Почеток:
јануари 9 @ 10:00
Крај:
јануари 19 @ 14:00
Настан Категорија:
Настан Тагови:
,

Место

Public Room
50 Divizija 22
Skopje, Macedonia
Веб-страница:
www.facebook.com/1461861060699363