Вчитување Настани

« Сите Настани

  • настанот помина.

Развој на вештини за раскинување на врските кои не ограничуваат

април 21 @ 10:00 - 13:00

Работилница за развој на личните потеницијали преку одврзување од врските кои не ограничуваат и врзуваат, по методот на Филис Кристал во СТРУМИЦАФилис Кристал (1914-2016). е психотерапевт школата на Јунг и Ериксон и автор на голем број книги и креатор на психолошките техники за ослободување на лажниот идентитет и негативните програмирање кое го градиме во текот на нашиот живот.

Целта на овој метод е да добиеме искуство во одврзување на врските кои не спречуваат внатрешно да растеме и се развиваме и да креираме слободна и автентична релација со луѓето но и со себе. Преку оваа метода учите како да се почувствувате како интегрирано битие (ментално, емоционално и физички) кое учи да се потпре на внатрешниот извор на сигурност и мудрост. Методот е составен од сет од техники со кои се постигнува ослободувањето од старите врски и модели на однесување, кои ги имаме добиено од своите родители, браќа, сестри и/или други значајни личности во нашиот живот.
Нашите сегашни мисли, емоции и однесувања се поврзани со нашето најрано учење кое сме го усвоиле на несвесно ниво . Нашите проблеми се појавуваат поради нашите реакции кои се условени од несвесните аспекти од нашата личност. Па оттука умот, емоциите и телото се нераскинливо поврзани во еден сложен и жив систем на внатрешна енергија која се одржува и подобрува преку свесна работа на себе.

Преку техниките за одврзување ќе воспоставите
– чувство на мир и внатрешен баланс ,
– контакт со повисока свест или со својата внатрешна мудрост
– зголемување на самодовербата
– зајакнување на личниот духовен идентитет
– Разбирање во релациите и односите
– внатрешно ослободување од врските кои ве спречуваат да растете во животот

Покрај тоа со вашето учество на оваа работилница, вие ќе ја подигнете сопствената животна енергија, ќе го подобрите здравјето, ќе постигнете урамнотежување на сопствената емоционална и ментална состојба и со сето тоа Вие ќе станете повеќе задоволни од себе и сопствениот личен и професионален живот.

Повеќе можe да прочитате на http://hybread.mk/raskinuvanje-za-vrskite-koi-ne-ogranicuvaat/

Затоа не ја пропуштајте оваа можност и пријавете се на следниот линк:
https://goo.gl/forms/fLSuOnm2WmeXuVPF2

Дата 21.04. 2018 (сабота) време од 10 час до 13 час, во Домот на Културата- Струмица
Партиципација: 500 мкд уплата може дирекно на лице место или на жиро сметка 300000000379694

Местата се ограничени, задолжително пријавување на https://goo.gl/forms/fLSuOnm2WmeXuVPF2 или на маил healthyyogaskopje@gmail.com или на вибер 070.234.740

Работилницата ќе ја води
Билјана Пешева –
професионален обучувач за возрасни и јога инструктор
www.healthylifeskills.mk

Заинтересирани: 9 лица

Детали

Датум:
април 21
Време:
10:00 - 13:00
Настан Категорија:
Настан Тагови:
,

Место

Strumica
Strumica, Macedonia
Веб-страница:
www.facebook.com/112109452139883