Вчитување Настани

« Сите Настани

  • настанот помина.

Мимоза Велиу | Mimoza Veliu – Изложба / Ekspozitë

05/09/2017 @ 20:00 - 22:00

Мимоза (1979) е фотограф и куратор родена во Македонија. Живее и работи во Берлин. Преку студиото и нејзината галерија JAMMIN таа поврзува заеднички концепт на комерцијални и уметнички фотографии. Покрај Берлин Мимоза има изложувано и во Виена, Њујорк, Минхен, Тирана, Приштина итн. Во 2008 година е добитник на првата награда за уметничка фотографија од Националната галерија на Косово.
Mimoza (1979) është fotografe dhe kuratore shqiptare nga Maqedonia. Ajo jeton dhe punon në Berlin. Në studion dhe galerine e saj JAMMIN ajo nderlidh në një koncept të përbashkët fotografinë komerciale dhe artistike. Përveç në Berlin Mimoza ka ekspozuar edhe në Vjenë, Nju Jork, Mynih, Tiranë, Prishtine etj. Në vitin 2008, ajo fitoi çmimin e parë për Fotografi-Artistike nga Galeria Kombëtare e Kosovës.

Заинтересирани: 79 лица

Детали

Датум:
05/09/2017
Време:
20:00 - 22:00
Настан Категорија:
Настан Тагови:
, ,

Место

Çifte Amam National Galery Skopje
Georgi pop hristos 241 topanska Ramstor
Skopje, Macedonia
Веб-страница:
www.facebook.com/285090058585662