Вчитување Настани

« Сите Настани

  • настанот помина.

Лет над кукавичјото гнездо

јануари 17 @ 20:00 - 22:00

Режија: Ристо АлексовскиПревод: Марија Димовска
Сценографија и костимографија: Ѓорѓе Јовановиќ
Музика: Милан Димушевски
Асистент на режија: Емилија Спасова
Испициент: Жарко Намичев
Суфлер: Даница Илиева
Тон – мајстор: Димитар Илиоски
Светло – мајстор: Дејан Блажевски

Лица:
Мекмарфи – Сашо Тасевски
Сестра Речид – Емилија Мицевска
Сестра Флин – Соња Стамболџиоска
Хардинг – Благој Чоревски
Чизвик – Диме Илиев
Били – Златко Митрески
Мартини – Ѓорги Тодоровски
Бромден – Ненад Нацев
Д-р Спиви – Игор Ангелов
Ворен – Предраг Павловски
Вилијамс – Игор Георгиев
Кенди Стар – Мелита Софрониоска
Сандра – Александра Павлова

Премиера: 22.12.2017

Заинтересирани: 20 лица

Детали

Датум:
јануари 17
Време:
20:00 - 22:00
Настан Категорија:
Настан Тагови:
,

Место

Драмски Театар Скопје
ул. „Шекспирова“ бр. 15
Skopje, Macedonia
Веб-страница:
www.facebook.com/354208768001641