Вчитување Настани

« Сите Настани

  • настанот помина.

Академија за Визуелни Уметности

16/10/2017 @ 17:30 - 20:00

АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ___________________________________

ПРОГРАМА:

СЕМЕСТАР I • 240 часа

• ФИЛОЗОФИЈА [Стефан Сидовски – Сидо]
• ФОТОГРАФИЈА [Дејан Џолев]
• ИЛУСТРАЦИЈА [АDOBE Illustrator] [Зоран Кардула]
• ВИЗУЕЛНИ КОМУНИКАЦИИ [Влатко Ристов]
• ПОСТПРОДУКЦИЈА [АDOBE Photoshop] [Иван Дургутовски]
• ЦРТАЧКИ И СЛИКАРСКИ ТЕХНИКИ [Блашка Ми Ева]
• АНАЛИЗА И ПРОЦЕС I […]

СЕМЕСТАР II • 240 часа

• ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН [АDOBE Ps. Ai. Id.] [Влатко Ристов]
• МЕТОДОЛОГИЈА НА ДИЗАЈН [Петар Павлов]
• МУЛТИМЕДИЈА [ADOBE Premiere] [Дејан Џолев]
• СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ И МЕДИУМИ [Никола Узуновски]
• ЕСТЕТИЧКИ ДИСКУРСИ [Небојша Вилиќ]
• КАРИЕРА [Крсто Златков]
• АНАЛИЗА И ПРОЦЕС II […]

СЕМЕСТАР III • 120 часа

• ПРАКСА […]

___________________________________

ОДРЖУВАЊЕ:

• Почеток: 16ти октомври
• Времетраење: 9 месеци
• Понеделник, вторни, среда, четврток;
• 17:00ч. – 20:30ч.

ВЕШТИНИ:

• Развивање на креативната и техничка способност, како и стимулирање на интелектуалните, визуелни и естетски индивидуални вредности;

• Оспособување за мултимедијална практична употреба на визуелните уметности (графички дизајн, фотографија, филм) кон комерцијални (маркетинг, адвертајзинг) или уметнички
дејности.

НАСТАВА:

• Нетрадиционални и флексибилни едукативни методи на настава која вклучува практична активност во студио, атеље и компјутерска лабораторија;

• Аналитичко согледување и критичко толкување на теориски и концептуални прашања од историски, културен, социјален контекст на уметноста и применетите уметности;

• Реализација на портфолио и финален производ со негово јавно претставување на крајот од академската програмата, преку галериска изложба со цел лично претставување и започнување на кариера.

ТИТУЛА:

• ВИЗУЕЛЕН АРТИСТ

МОЖНОСТ ЗА КАРИЕРА:

• ВИЗУЕЛЕН АРТИСТ; ГРАФИЧКИ ДИЗАЈНЕР; ФОТОГРАФ; ИЛУСТРАТОР; КИНЕМАТОГРАФ; РЕЖИСЕР; УМЕТНИЧКИ ДИРЕКТОР; КРЕАТИВЕН ДИРЕКТОР; ПРЕТРИЕМАЧ ВО КРЕАТИВНИ ИНДУСТРИИ…

___________________________________

www.sedc.mk/academy/academy-for-design/visual-artist/
www.djolevandarts.com

#SEDCAcademies2017
#DjolevAndArts
#ShiftyourPerspective

#DesignAcademy
#TouchtheBeauty

Повеќе информации на:
sedc@seavus.com
078 499 462
02 3097 404

Заинтересирани: 8 лица

Детали

Датум:
16/10/2017
Време:
17:30 - 20:00
Настан Категорија:
Настан Тагови:
, ,

Место

Seavus Education and Development Center
11 Oktomvri 33A
Skopje, Macedonia
Веб-страница:
www.facebook.com/287230331393243