Претстојни Настани › veles

Во лов на лисци

октомври 29 @ 06:20 - 21:30
Општина Велес, Панко Брашнаров 1
Veles, Macedonia
@ Општина Велес

Идеме во лов на уште еден Лисец оваа есен. Првиот беше на Осоговска планина следниот е на планината Голешница која е дел од масивот Мокра планина. Приклучете се во лов на лисци 😉 Лисец е еден ретко качуван врв, но исклучително моќен, тешко достапен и најдоминантен врв во непосредната околина на Велес и Скопје и […]

Дознај повеќе »

IV-то 9 Ноемвриско искачување на Солунска Глава!

ноември 4 @ 09:00 - ноември 5 @ 18:00
Планинарскиот дом Папрадиште/Mountain House Papradiste, Trajko Panov no. 22
Veles, Macedonia
@ Планинарскиот дом Папрадиште/Mountain House Papradiste

По повод ослободувањето на Велес од фашизмот, на 5 ноември(недела) ПД Чеплес организира традиционално четврто по ред искачување на Солунска Глава. ПД Папрадиште и ЕГ Грин Пауер со задоволство се приклучуваат кон овој настан и ги повикуваат сите вљубеници во планината да се придружат на нашите пријтели и колеги. Нашата екипа планира искачување на Солунска […]

Дознај повеќе »