Претстојни Настани › skopje

Gogol Bordello во МКЦ • Таксират20

мај 29 @ 20:30 - 23:30
Младински Културен Центар, Kej Dimitar Vlahov 15
Skopje, Macedonia
@ Младински Културен Центар

#ТАКСИРАТ20 ви ги претставува Gogol Bordello во Скопје!Славниот џипси-панк бенд и еден од најимпресивните live бендови на денешницата, на 29-ти мај гостува со концерт во Младинскиот Културен Центар во Скопје, а во рамки на Seekers And Finders турнејата за истоимениот, нов албум! GOGOL BORDELLO Заинтересирани: 295 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Дигитална фотографија“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС „Никола Карев“-Скопје, ul. Nikola Rusinski br.2
Skopje, Macedonia
@ СУГС „Никола Карев“-Скопје

Во просториите на средното училиште СУГС ,,Никола Карев“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Дигитална фотографија“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со историјата на фотографијата како и да ги воведе во основите на дигиталната фотографија. Ментор на работилницата е Игор Тодоровски. Заинтересирани: 1 лица

Дознај повеќе »

Работилница „Развивање на веб страни“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин”, Трета Македонска Ударна Бригада, бр. 9
Skopje, Macedonia
@ СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин”

Во просториите на средното училиште СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски Корчагин“ – Скопје се одржува работилница за ,,Развивање на веб страници и веб апликации преку Java Script“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, на оваа работилница учениците ќе научат практично да ги користат алатките за развој на софтверски апликации, ќе реализираат софтверски проекти и ќе […]

Дознај повеќе »

Работилница „Стоп Анимација“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“, Skopje, Macedonia
@ СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“

Во просториите на средното училиште СУГС ,, Јосип Броз Тито“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Стоп Анимација“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со стоп анимација која е посебна технологија за изработка на анимирани видеа со помош на рачно изработени модели, куклен театар или […]

Дознај повеќе »

Работилница „Креативно драмско пишување“ – Инфомлади@креативни

март 30 @ 10:00 - мај 31 @ 13:00
DSU Gimnazija “Orce Nikolov”, Булевар „Илинден“ 101
Skopje, Macedonia
@ DSU Gimnazija “Orce Nikolov”

Во просториите на срeдното училиште СУГС ,,Орце Николов“ – Скопје се одржува работилница под наслов ,,Креативно драмско пишување“ која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ, работилницата има за цел да ги запознае учениците со основите на драмското пишување и бележењето на зачетоците на една театарска изведба. Ментор на работилницата е Милош Андоновски. Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

Peter Bence ● Skopje, Makedonska Filharmonija ● 31.05.2018

мај 31 @ 20:00 - 23:00
Makedonska Filharmonija, Kej Dimitar Vlahov
Skopje, Macedonia
@ Makedonska Filharmonija

Таксират Фестивал 2.0. ви го претставува Peter Bence​, новата светска музичка сензација, за прв пат со концерт во Македонија Заинтересирани: 193 лица

Дознај повеќе »

Oumou Sangaré at OFFest 2018

јуни 5 @ 20:30 - 22:30
Makedonska Opera i Balet – Macedonian Opera and Ballet, Kej Dimitar Vlahov b.b
Skopje, Macedonia
@ Makedonska Opera i Balet – Macedonian Opera and Ballet

OUMOU SANGARÉ OUMOU SANGARÉ vocal GUIMBA KOYATE guitar ELISE BLANCHARD bass JON GRANDCAMP drums ALEXANDRE MILLET keyboards ABOU DIARRA amele n’goni EMMA LAMADJI backing vocals KANDY GUIRA backing vocals Уму Сангаре. Суперѕвездата од Мали. Најголемата африканска пејачка и добитник на наградата Греми. Амбасадор на добра волја на Обединетите нации, добитник на Интернационалната музичка награда на […]

Дознај повеќе »

St. Johnday Singsalot

јануари 26 @ 22:00 - јуни 9 @ 01:00
Old School Cafe, St.31N.17
Skopje, Macedonia
@ Old School Cafe

Вокална магија, шарм, пријателска насмевка, семејна атмосфера… Овие неколку параметри ретко можеш да ги најдеш на едно место во исто време а ние го имаме тоа секој петок. Токму затоа ни е свет ден. Школото го знаете а професорот уште подобро. Се гледаме. 078/71-33-28 Заинтересирани: 0 лица

Дознај повеќе »

Beach Run 2018

јуни 17 @ 17:00 - 20:00
Skopje, Skopje, Macedonia
@ Skopje

Beach Run е серија на трки која ќе се одржи на 5 локации покрај вода во Македонија (Скопје, Преспа, Дојран, Маврово и Охрид) од 17 јуни до 29 јули 2018 година, од кои три на 5км, една на 10 км и еден полумаратон. Во трките може да учествува секој што сака да се натпреварува во […]

Дознај повеќе »

Адем Кастрати Adem Kastrati / Изложба Ekspozitë Exhibition

јуни 19 @ 20:00 - 22:00
Даут-Пашин амам, Skopje, Macedonia
@ Даут-Пашин амам

Ретроспективна изложба на Адем Кастрати по повод 70 години од основањето на Националната галерија на Македонија, на 19 јуни 2018 година, во Даут пашиниот амам. Заинтересирани: 99 лица

Дознај повеќе »

← Следни настани