Претстојни Настани › prilep

Промоција на УБК одблизу во Прилеп

март 24 @ 12:00 - 15:00
ЈОУ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ – ПРИЛЕП, Булевар „Гоце Делчев“ бб
Prilep, Macedonia
@ ЈОУ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ – ПРИЛЕП

В сабота, 24 март, со почеток во 12 часот, во Градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп ќе биде промовирана книгата „УБК одблизу“ од Љубен Конески. Станува збор за автентична збирка на лични сведоштва и размислувања на Љубен Конески, поранешен висок припадник на Службата за безбедност во времето на СФРЈ и во периодот на самостојна Република […]

Дознај повеќе »

Dj Boogieman – Дел Од Најдобрата Хип Хоп Екипа / Сабота 24.03.

март 24 @ 22:00
Art Cafe – Aporea, Bulevar Goce Delcev
Prilep, Macedonia
@ Art Cafe – Aporea

ДЕЛ ОД НАЈДОБРАТА ХИП ХОП ЕКИПА ВО МАКЕДОНИЈА-DJ BOOGIEMAN САБОТА 24.03. 22.00 АРТ КАФЕ АПОРЕА РЕЗЕРВИРАЈТЕ НАВРЕМЕ Заинтересирани: 3 лица

Дознај повеќе »

5 Традиционален планинарски марш посветен на Даре Џамбаз

април 1 @ 06:30 - 18:00
manastir Treskavec, Prilep, Macedonia
@ manastir Treskavec

5 Традиционален планинарски марш посветен на Даре Џамбаз 5 Traditional mountain march dedicated Dare Dzambaz Почитувани планинари, љубители на планината. ПСЗ „Козјак“ – Прилеп на ден 01.04.2018 недела, го организира четвртиот по ред традиционален марш посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија , Даре Џамбаз. Оваа атрактивна патека е во должина од 16 км. […]

Дознај повеќе »

Momata Rock Trail 2018

мај 20 @ 10:00 - 16:00
Селечка Планина, Prilep, Macedonia
@ Селечка Планина

Четврто издание на веќе етаблираната планинска трка со среднодолжински профил, Momata Rock Trail, која на 20 мај, 2018 година ќе ги пречека своите верни и со зголемувачки интензитет во бројност пријатели и пријателки по планини, патеки и патики на падините на Селечка Планина, во близина на градот Прилеп. Momata Rock Trail е планинска трка со […]

Дознај повеќе »